Cricova

    Situat în oraşul cu acelaşi nume, oraş cunoscut pentru galeriile sale naturale de peste 120 km, majoritatea folosite pentru depozitarea vinului, constituindu-se astfel într-una dintre cele mai mari atracţii turistice din Republica Moldova, fiind supranumit şi oraşul stropilor de soare, aflat la 11 km Nord de Chişinău, Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. a fost fondat in 1952 şi este de asemenea renumit pentru labirinturile sale subterane unice, care se extind pe o lungime mai mare de 60 km, labirinturi cu o microclima unică şi, în special, pentru vinurile sale excelente.

    În subterane, pe parcursul întregului an, temperatura se păstrează constantă în jurul a +12° - +14°C iar umiditatea este de 97-98%. Datorită acestor condiţii naturale optime este posibilă păstrarea şi maturarea vinurilor de calitate superioară, precum şi a spumantului clasic, cu formarea caracterului autentic al acestora.
„Cricova” este printre puţinii producători din lume care produc vinuri spumante în conformitate cu metoda clasică franceză, inventată de celebrul călugar Dom Pierre Perignon: „Méthode Champenoise”, prin fermentare secundară în sticlă şi maturare ulterioară cuvée în poziţie orizontală de cel putin 3 ani.
    Beciurile de la „Cricova” adăpostesc şi o remarcabilă colecţie de vinuri. Exponate unice, precum sunt “Ierusalim de Paşti”, licoarea “Ian Beher” (recolta anului 1902), împreună cu încă 158 de mărci din Burgundia, Moselle, Tokaji, Rhein etc.

şi este .

 

Mai multe informaţii aici.